Educatieve offspring Eierkubisme

Eggcubism is een concept van Enno de Kroon dat wereldwijd is verspreid in het onderwijs. De methodiek heeft zelfs officieel plaats gekregen in enige nationale onderwijsprogramma’s. Kartonnen eiertrays zijn overal bekend als onderdeel van het dagelijks huishoudelijk afval en vrijelijk beschikbaar voor hergebruik. Eggcubism is onderdeel van eigentijdse leermethodiek, die creatieve expressie met kennisvakken integreert. Zo verbindt zij nieuwe kennis met de totale belevingswereld van de leerling.

Zij levert een bijdrage aan leerstof om het persoonlijk (geometrisch en motorisch) perspectief in verband te brengen met onderwerpen als identiteit en identificatie, en leidt tot een diepgaander bewustwording van de lesstof en tot betere sociale integratie.

Eggcubism lesmethodes worden gebruikt voor leerlingen en van verschillende niveaus en sociaal-culturele achtergronden. Dit gebeurt op scholen, maar ook workshops in het kader van milieubewuste vrijetijdsbesteding. Eggcubism biedt zo een leuke praktische ingang tot het eigentijds debat over duurzaamheid en hergebruik. De lessen worden gegeven op scholen, in sociaal-culturele instellingen en in kunstmusea, die daarmee de betrokkenheid van hun publiek bevorderen.

Enno de Kroon geeft nationaal en internationaal workshops en lessen. Hij geeft advies en feedback aan educatieve netwerken, uitgevers en docenten die Eggcubism gebruiken in hun lesprogramma’s, boeken en online didactische programma’s.

 

Klik hier voor een voorbeeldles

 

media

Media
 

 

© 2016 - 2024 EnnodeKroon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel